Hur stort bör skåpet vara – garderob?


Möbler / onsdag, maj 3rd, 2017

När vi inreder vårt hem har vi oftast en vision, tyvärr passar inte allt till vårt hem. När vi inreder hemmet tänker vi på att det ska passa hela familjen. När vi väljer möbler vill vi att dem ska vara funktionella och förvara så mycket kläder och annat som det bara går. En garderob bör vara tillräckligt stor, man brukar tänka, ju större desto bättre.

Vi kan tyvärr inte alltid välja en stor garderob på grund av begränsat utrymme, men man kan då välja en hög men smal garderob. Alla har olika smaker, därför finns det mycket att välja mellan. Vi kan hitta traditionella garderober, moderna eller inbyggda. Det spelar ingen roll hur mycket utrymme som är tillgängligt, vi vill ändå inreda vårt hem på bästa möjliga sättet.

Har vi möjlighet kan vi använda ett helt rum som garderob. Vi kan köpa ett stort och rymligt skåp, som kommer uppfylla sin funktion. Vi slipper då oroa oss över vart allt ska bevaras. Men om vi inte har möjlighet till ha en inbyggd garderob kan vi ändå välja en vanlig garderob.

Skåpet behöver inte vara tråkigt, den kan ha en stil som kommer fånga intresset samtidigt som den är funktionell. De moderna modellerna, med snygga avslutningar sätter igång lite fantasi och inreder våra rum med stil.

Funktionalitet och estetik.

Inbyggda skåp med skjutdörrar är rymliga och gör att vårt utrymme blir funktionellt och ger möjlighet till att förvara mycket olika saker som inte kommer vara synliga. Man kan utrusta dessa garderober med galgar och ett par hyllor. Med hjälp av hyllorna kan man dela upp garderoben och då kan flera familjemedlemmar dela samma garderob utan några problem.

En hel del saker som vi har använder vi bara ibland. Därför gör vi plats för kläderna på hyllorna. Damväskor kan stå på hyllorna högre upp och slipsar kan förvaras på sidan. Vi kan då hitta plats för lådor med viktiga saker som inte används så ofta.

Dessa typer av skåp är oftast praktiska, dem ersätter andra möbler. Så tack vare sådan lösning måste vi inte köpa flera olika möbler och våra rum kommer vara estetiska och rymliga.

Ingen annan möbel kan ersätta en garderob därför är det viktigt att skåpet som vi har uppfyller våra behov, är rymlig och estetisk.

Agnis Larssen
Jag har varit intresserad av möbler och inredning i flera år. Nyligen bestämde jag mig för att hjälpa andra och visa hur man utrusta min lägenhet.