Hur väljer man rätt fåtölj?


Inredning / torsdag, juni 1st, 2017

Bekväm sak, fåtölj, som gör att vi känner komfort och vår avkoppling ger oss njutning. Dock, för att uppfylla våra behov måste vi tänka efter vad det är vi önskar. Ska det vara elegant? Ska det fånga ögonblickar? Eller en traditionell, bekväm möbel?

Den här typen av möbel behöver inte dekorera vårt rum, den bör egentligen vara till att koppla av. Vi bör ha i åtanke vad vi är vana vid, om vi spenderar mycket tid till avkoppling är det bra om fåtöljen uppfyller vissa krav. Till exempel kan en bra lösning vara en stor fåtölj med högt ryggstöd, det gör vår vilostund väldigt bekvämt.

Personer som älskat att läsa och lägger ner mycket av sin tid på det måste tänka efter om fåtöljer uppnår deras behov. Det är en naturlig sak att vi vill ha en fina och intressanta saker runt oss. Vi kan koppla bekvämt med användbart. Vid köp av fåtölj bör vi lägga märke till några saker. Lockande erbjudanden och en stor konkurrens ger oss chans att se flera olika modeller, olika stilar och olika tyg.

Våra stilar är olika, för vissa är önskan om en solid, djup, gjord i skinn och avslutad med en elegant trä i rustic stil. För någon annan kan en liten och mjuk fåtölj vara precis vad dem vill. Rätt fåtölj ska inte uppfylla endast estetiska men även de visuella behov. Vi får inte låta något göra inrycket av onödig detalj i vår inredning.

Färgglatt och intressant.

Rätt textiler och färg kan göra att vi skapar en unik stil o vårt rum, det hjälper oss att möblera rummet så det inte bara är praktiskt men även intressant. Mönster anpassade till färgerna på våra väggar skapar en spännande stil i vårt rum.

Stort utbud av olika färger väcker vår fantasi och bidrar till att skapa något unikt och anmärkningsvärt. En fluffig avslutning garanterar bekvämlighet och komfort. En dekorativ fåtölj som står i hörnet på en mjuk matta, och en lampa i närheten skapar ett mysig hörna med en skön atmosfär.

En annan lika intressant lösning kan vara en solid fåtölj med högt ryggstöd och ett fotstöd i  fint tyg. Det kan göra att vi känner oss nöjda, och skapar en skön klimat samtidigt som den fyller vår yta i rummet. En annan smart sak kan vara gungfåtölj till de med ett temperament.

Stilfulla, traditionella eller moderna möbler har en sak gemensamt, dem ska inte bara vara bekväma men även försäkra om estetik och komfort. Vi kan inte låta fåtöljen och dess set fylla hela ytan, det skulle kunna göra rummet trångt och opraktiskt.

Agnis Larssen
Jag har varit intresserad av möbler och inredning i flera år. Nyligen bestämde jag mig för att hjälpa andra och visa hur man utrusta min lägenhet.